Vaala 6v. ja muuta pientä

Meidän ”pentu” on nyt sitten 6v. Se täytti sen jo tuossa joitakin päiviä sitten, mutta ajattelin pääseväni kuvaamaan sitä joskus järkevän ajan sisällä. Ei muka ole ollut aikaa.
Mutta onnittelut vielä Vaalalle ja kaikille ihanille veljille! :)

Freia on päässyt treenailemaan. Ollaan porukalla vuokrattu hallia, eli ollaan päästy muistuttelemaan mieleen taas sitä hallikäytöstä. Treenit ovat menneet oikein hienosti. Viime viikolla oltiin kerran ja tänään tultiin äskettäin treeneistä.
Viimeksi harjoittelimme pääasiassa niitä juttuja mitkä menivät kokeessa huonosti. Koin pienen ahaa-elämyksenkin. Meillä on ollut hieman ongelmaa siinä, että Freia tahtoo istua jos käännös on tiukka ja koiran suuntaan (esim. 360 astetta vasempaan). Viimeksi tajusin ettei se yritä sitä jos vain tajuan pitää käteni ylhäällä. Se käsi niin herkästi tipahtaa siihen koiran nenän eteen…
Tänään otettiin muutamaa ALO-luokan liikettä ja pari AVO-luokasta. Ajattelin, että meillä tulee hankaluuksia korkeamman luokan liikkeissä, koska niissä on paljon sitä, että perusasennon jälkeen minä liikun vain hieman ja koiran pitäisi hienosti seurata ja tulla perusasentoon. Mutta turhaan huolin, eihän se niin vaikeaa ollut!
Etenkin perusasennosta askel oikealle perusasentoon päättyen kuulosti siltä että sitä saadaan harjoitella paljon. Eipä tarvinnut. Huonommin menee se, että koiran pitää pysähtyä seisomaan ja minun kiertää sen ympäri. Se osaa pysähtyä liikkeestä seisomaan sentään, mutta tuo kiertäminen ei onnistu. Täytyy aloitella siitä, että liikun ensin vain vähän. Ei tuota kiire ole opettaa, kun ei tosiaan ihan vielä avossa olla.

Seuraamisessa huomio tipahtaa edelleen herkästi, mutta tänään otin pidemmän seuruun palkaten välillä, ja huomio pysyi paljon paremmin.
Nyt en vain tiedä pitäisikö meidän palata lyhyempiin seuruupätkiin vai pitäisikö minun alkaa useammin palkata koiraa seuruun aikana ENNEN kuin sen kontakti tippuu?
Vai molempia? En yhtään muista mitä aikoinaan tokokurssilla on aiheesta sanottu.

Tänään myös Elina taisi kysellä, että joko minulla on Tulhulle uros mietittynä. Sekään ei ole ihan ajankohtaista kyllä, mutta eihän se mietintä jo nyt haittaa. Haluaisin käyttää Svaalea, mutta en ollut lainkaan vielä katsonut miten koirien sukutaulut edes sopivat yhteen. Niinpä tänään pistin Breeders assistantiin pari uutta trial matingia, jossa Tulhu on toisena osapuolena.
Näistä parista pohdinnasta sukutaulun puolesta Svaale ihan tosiaan oli sitten paras vaihtoehto. Paljon on vielä matkaa ennen kuin voin sanoa, että se on kaikin puolin paras vaihtoehto, mutta toivotaan että kaikki menee hyvin ja saan aikanaan käyttää sitä Tulhulle.
Koko rodussa nyt kuluvan sukupolven keskimääräinen ss% on 8,7 (24 sukupolvea) ja haluan yhdistelmän jossa ss% on pienempi kuin tuo. Tässä yhdistelmässä tuo oma rajani alittui jopa aika paljon. Tulos oli 5,6% (24 polvea edelleen).

Tulhusta tarinoinnin jätän sitten siihen kunnes saan siitä uusia kuvia. Siitä on tullut varsin pätevä pieni harrastuskoiran alku. :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s