Loisia ja yskää

Meillä jatkuu ”kerää koko sarja” ulkoloisten kanssa.

Tällä kertaa meille on jostain tullut koiratäi. Sama on myös kaveriporukan muilla koirilla, ja diagnoosin jälkeen pitikin ilmoitella ympäri kyliä, että tämmöstä täällä ja todennäköisesti myös teillä. Jotain kertoo sekin, että Exspottia ostimme 2x6kpl pakettia. Omilleni 2, Tulhulle 1, Elinalle 4, Elinan ja Roosan porukoille 2, miähelle 1. Ja vielä 2 jäi yli, mutta varmasti löytyy niillekin vielä joku ottaja. Isossa paketissa yhden annoksen hinta on kuitenkin vain hieman yli 7€, kun pikkupaketissa yksi annos on yli 10€. Ja niitä meidän koiriemme kanssa kontaktissa olleita kaverien koiria tosiaan löytyy. Kaksi kävi jo eläinlääkärillä ja hankki lääkkeet keskenään.

Onneksi tämä koiratäi ei ole mikään kamalan hankala häädettävä. Tai kamalan kallis.
Eilen illalla kaivelin Vaalan turkkia taskulampun kanssa, ja onnistuin kuin onnistuinkin löytämään tuollaisen ällötyksen. Nämä ovat siis ihan silmin havaittavissa olevia harmaita, n. millin mittaisia (netissä taisi lukea puoli milliä, mutta Vaalalla oli vähintään millinen se ötökkä) hieman punkkia muistuttavia ötököitä. Pikkuruiset minijalat, liikkuvat hitaasti.
Häätöön on useampia lääkkeitä, mutta ilmeisesti Exspot on toimivin. Frontlineähän meillä on rottien takia jatkuvasti talossa, mutta Elina jo aiemmin sitä kokeili ilman tulosta.

Tänään laitoin Exspotit niskaan molemmille piskeille. Jospa näistä ötököistä jo kohta päästäisi eroon. Koirien mielestä toimitus oli todella ällöttävä. Varmaan haisee tuo aine niin pahalta. Vaala painautui seinää vasten ja alistui kohtaloonsa, Freia meni karkuun heti kun ensimmäisen annoksen avasin. Tuli käskettäessä luokse kyllä, mutta ei todellakaan mielellään.
Eivät silti saaneet traumoja kumpikaan. :D Tuttuahan tääkin jo näille on. Viimeksi oli muistaakseni joku eri lääke, kun kirppuja häädettiin, mutta samalla tyylillä se tehtiin.

Näitten täitten lisäksi Tulhu on saanut jostain kennelyskätartunnan. Onneksi se ei ole ollut nyt x viikkoon oikeastaan kontaktissa mustieni kanssa. Manulle se yskä kuulemma on tarttunut ja Tulhun köhinä on tosi surullista kuultavaa. On kyllä ikävä tauti sekin. Freialla ja Vaalallahan kennelyskä on ollut kahdesti jo. Kohtuullisen lievä yskä molemmilla kerroilla onneksi.

Roosa kertoi kuinka naapurin koira oli ollut vapaana ja se oli tullut tietenkin Tulhua moikkaamaan. Tulhu oli asiasta innostunut, alkanut köhiä, ja Roosa oli menettänyt hermonsa vapaanaolevan koiran omistajalle. Muussa tilanteessa Tulhua olisi varmasti saanutkin moikata, Tulhu tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa, mutta nyt olisi kyllä kannattanut etukäteen kysyä. Ja kyllähän siinä itse kullekin voi primitiivireaktio iskeä, kun omalla ei ole kaikki hyvin. Sanoin kyllä Roosalle, että tarpeetonta siitä oli suuttua, mutta oikeasti ymmärrän kyllä.

2 responses to “Loisia ja yskää

  1. Turussakin on ollut tänä talvena/keväänä varsinainen koiratäi-epidemia, johon oma on saanut 2 kpl sarjana kaiken varalta-häätönä Frontline compia. Seuraavaksi saakin ihmetellä, mitä keksisi punkkeja vastaan, niitäkin kun on jo liikkeellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s