Freian rally-toko -kisat

freia

Tässä taitaa olla menossa spiraali

Freian kanssa käytiin rallykisoissa tuossa päivällä. Eilinen meni minulla kokonaan Joensuureissuun kun olin kaverin mukana hänen lähtiessä moikkaamaan toivottavasti tulevan koiransa kasvattajaa (a.k.a siskoani). Olin kotona vasta ihan yöllä, joten suunnitelmat kisoja edeltävän illan treenaamisesta eivät ihan onnistuneet. Ei siinä kuitenkaan mitään, koira osaa kyllä.

Oltiin me tällä viikolla jo kerran treenattukin. Yleensä tehdään rata, katsotaan se läpi ilman koiraa, otan Freian kanssa pari harjoittelua, tehdään rata, otetaan pari vaikeampaa liikettä uusiksi ja tehdään rata vielä kerran. Taukojen kanssa toki. Oltiin treenaamassa ennen yhdeksää aamulla, ja satuttiin valitsemaan joku yleinen koirien aamu-ulkoilukenttä, joten häiriötä oli. Hienosti meni, rata oli turhankin helppo vaikka muka valitsin vaikean radan.

Kisoissa Freialla oli hyvä aamu. Se kiljui mikrosiruntarkistuksessa ja säkäkorkeuden mittauksessa, koska sillä vaan oli niin älyttömän kivaa ja kaikki ihmiset olivat ihania jajaja…
Kävin hakemassa Freian autosta pari koirakkoa ennen omaa vuoroamme, ja muistuteltiin mieleen parit radalla olevat liikkeet. Saksalainen täyskäännös, maahan kierrä koira ja liikkeestä maahan otettiin ainakin, ja jotain seuruukäännöksiä.

rallyrata
Omalla vuorolla sitten stressasin itseni aivottomaksi. Ensimmäinen kyltti meni vähän plörinäksi kun korjailin Freian asentoa ja se istui monta kertaa. Eli TVÄ -10p. En tajunnut uusia.
3. kyltti oli saksalainen täyskäännös. Siitä ohjaajavirhe -1p. Koira taisi jäädä vähän jälkeen eikä vaihtanut puolta ihan niin smoothisti kuin oli tarkoitus.
9. kyltti oli maahan, kierrä koiran ympäri. Ensimmäinen yritys meni pipariksi (Freia kumarteli eikä mennyt maahan kunnolla), joten uusin. -3p. Toisella kerralla kaikki meni muuten hyvin, mutta unohdin istuttaa koiran ennen maahanmenoa. Tajusin sen itse vähän liian myöhään. Väärin suoritettu tehtävä TVÄ taas, eli -10p.
Sitten kyltti 11. eli normaaliin vauhtiin siirtyminen. TVÄ (epätarkasti suoritettu liike) -1p. En vaihtanut tempoa selvästi, vaan otin jotain puolijuoksuaskelia yhden tai kaksi.

Näistä yhteensä 25 virhepistettä. Loppupisteet 75, eli läpi meni silti! :)
Tuomarin kommenteissa lukee ”Paljon osaamista”. Olen tyytyväinen Freiaan, olen tyytyväinen että suoritettiin rata hyväksytysti (se oli tavoitteena), mutta omat mokat taas vähensi liikaa pisteitä.

Seuraavalla kerralla ehkä itsekin osaan paremmin. Tuo maahan kierrä koiran ympäri on sellainen kyltti ja liike jota ollaan harjoiteltu sata kertaa, joten sen olisi pitänyt onnistua minultakin…
Onneksi koira on maailman paras <3

Elinalla ja Limellä meni myös tosi hienosti. Alku oli ilmeisesti vähän jähmeä, mutta loppurata näytti hyvältä ja pisteitä saivat 84!

Kisoista lähtiessä Elina kertoi, että yleensä ihmisillä on tapana ostaa hyväksytyn tuloksen (tai esim. tokossa ykköstuloksen) kunniaksi juustohampurilainen koiralle. Niinpä suunnattiin mäkkiin autokaistalle ja ostettiin koirille juustohampparit. Nom!

freianjuusto2

freianjuusto3

freianjuusto

3 responses to “Freian rally-toko -kisat

  1. Hienoa, taas yksi rallaava buhund! Seuraavan kerran kun olette Joensuussa, ilmoittelehan itsestäsi! Olisi tosi kiva nähdä musta buhund livenä :) Wäinökin varmaan tykkäisi! -Marjaana & Wäinö

    • Mehän käytiin ekan kerran rallykisoissa jo 2013, mutta saatiin sieltä alle 70p. ja jostain syystä viime vuosi jäi kisojen osalta kokonaan välistä. Nyt päätettiin aktivoitua vähän. :D
      Saa nähä millon tullaan koiran/koirien kanssa, mutta muistan teitä sitten!

      • Myös minä tahtoisin nähdä mustan buhundin! (Ja toki muitakin, kun Wäinön kautta olen rotuun päässyt tutustumaan). Toivottavasti tulette pian taas Joensuun suuntaan :) Rally-toko kisatkin täällä olisi 23.4.2016 ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s