Pennut 4vko <3

Pennut ovat nyt 4 viikkoa. Ensimmäiset hampaat ovat puhjenneet, eli kulmahampaat ja takahampaat. Etuhampaat ovat vielä pääosin ikenissä. Pennut ovat niin ihania. Reaktioni kun pennut ovat söpöjä (eli aina): Awwgfjfjdllgh <3 <3 <3

Pennut leikkivät jo paljon leluilla, murisevat, ärisevät, välillä vähän jopa haukkuvat. Ne myös juoksevat jo kovaa vauhtia, sekoilevat… Eikä tässä olla vasta kuin neliviikkoisia.

Pennut syövät nyt noin pari kertaa päivässä liha-aterian. Tulhua tämä on selkeästi helpottanut ja ruoka alkaa ehkä jo hieman tarttua siihen taas. Tosin myös Tulhun raksumerkki vaihdettiin, ja lisäksihän Tulhu syö lihaa. Ulkona olemme pentujen kanssa päivällä aina kun vaan mahdollista ja niin pitkään kuin mahdollista. Joinakin päivinä olen jopa ottanut lyhyet päikkärit pentuaitauksessa viltillä. Herään sitten siihen kun joku alkaa pureskella nilkkoja tai varpaita. :)

And I was told I should write these in english too. So puppies are now 4 weeks. They have got their teeth, canines and molars. Not front teeth yet. And puppies are so so so cute. My reactions when puppies are cute (always): Awwwwgfgjgghdysw <3 <3 <3

Puppies are already playing with toys a lot, growl, even bark sometimes. They also run fast and go crazy… And they are just 4 weeks old.

Right now puppies are eating a small mel of meat about twice a day. This has really helped Tulhu and her getting thinner has stopped. She still eats huge amounts of food daily but now it seems to be enough. This could also be because the kibble she eats has changed. Besides kibble she eats meat too.
With puppies I try to spend time outside as long as possible and always when possible. I have even been able to take a small nap some days on a blanket in the puppy pen. I wake up when puppies start to gnaw my feet. :)


 

Hircine

Hircine on edelleen sellainen hieman viileä, mutta rakastaa kyllä kaikkia ja pussailee ja istuu nätisti sylissä (kun jaksaa). Leikkii myös mielellään leluilla ihmisten kanssa ja tietenkin myös ihmisillä.
Hircine on ehkä vähän sellainen ”oman perheen” koira, veikkaisin siitä tulevan aika samanlainen kuin Tulhusta. Eli omia rakastetaan täysin ehdoitta, ja vieraat käydään katsomassa että joo oot ihan kiva tyyppi anna namia ai ei no whateva sit. Äippä mitä tehää nyt?

Hircine on varattu.

Hircine is still the ”cool”-puppy, but like all puppies, he does love everyone and gives kisses and sits nicely still when he’s not too energetic. He likes to play with toys (with or without people) and with people. Gnaw. Yum.
Hircine will probably be a ”one person dog”, or one family. Like Tulhu is. He will probably love his family to pieces and when he meets new people he’ll be like ”oh hi. You’re ok, gimme treats. No? Whatever then. What should we do next mum?”.

Hircine is reserved.


Malacath

Malacath the pieni paholainen. Aina muka näyttää niiiiin kilttiä naamaa kun joku on katsomassa, mutta sitten kun ollaan sen kanssa kahdestaan, se on hirveä peto. Se tykkää leikkiä leluilla, sisaruksilla, ihmisten käsillä ja vähän myös nilkoilla. Se myös menettää hermonsa nopeasti jos jokin on huonosti.

Malacath rakastaa ruokaa, ja onkin ennakkoluulottomasti maistellut kaikkea vastaantulevaa (esim. nurmikko, fleecepeitot…) Se myös osaa jo toisinaan juosta luo kutsuttaessa. Toisinaan se huomaa kyllä kutsuyritykset, mutta päättää että hänellä olikin just väsy/nälkä/younameit

Malacath jää osaomistukseen

Malcath the little devil. Always pretending to be so nice little angelic puppy when someone comes to see the puppies. But when it’s just Malacath and me (or my friend who is also spending a lot of time with puppies) he is a little monster. He loves to play with toys, siblings, human hands and human ankles. He also gets mad quickly if things don’t go his way.

Malacath loves food and has been the most curious eater. Mommy has taught him well to taste everything (like grass and fleece-blankets…) He can also already come when called. Then sometimes he notices the call but chooses to ignore because he just was hungry/tired/younameit

Malacath will stay co-owned


Azura

Azurasta on kuoriutumassa melkoinen riiviö. Se on hereillä kun muut nukkuu, ja se sekoilee ihan pää viidentenä jalkana ympäriinsä. Se siis tykkää juosta. Pian se unohtaa kuinka kävellään. Kun menen pentuaitauksen ulkopuolelle, Azura olisi aina tulossa mukaan. Se tahtoo osallistua!

Azurakin leikkii mielellään leluilla ja ihmisillä. Se on myös hirveä pusunaattori. Eli se pussaa, sitten haukkaa ”vahingossa”, sitten pussaa lisää. Ellei jää jyrsimään nenääsi irti kasvoistasi.

Azurasta tulee sijoituskoira

Azura is really starting to show her monsterous character. She is awake when others sleep and she just runs around like crazy. So she really likes to run. I bet she will soon forget how to walk. When I go outside the puppy pen, Azura would always like to come with me. She loves to take part!

Azura also likes to play with toys and people. She is also a kiss-a-nator. She kisses you, then she bites you ”accidentally” and then she kisses you more. If she doesn’t just forget the kissing and start gnawing your nose off your face.

Azura will be placed on breeding terms


Peryite

Meidän suloinen kiltti pieni nallukka. Peryite on pitkään jäänyt vähän ”muiden jalkoihin”. Ei fyysisesti, mutta luonteensa puolesta. Se ei vieläkään ole ekstra-mitään. Sillä ei ole mitään yhtä tiettyä luonteenpiirrettä, mikä erottaisi sen selkeästi kaikista muista. Se on sellainen ihana halimussukkanallukkatuitui.

Peryite syö hyvin, leikkii mielellään ja riehuu kuin kunnon pennun pitääkin. Sen leikkipreferenssi on ehkä hieman enemmän muut sisarukset kuin ihmiset, mutta kyllä sitäkin saa toisinaan nilkoista olla irrottelemasta. Tulevan omistajan on siis turha kuvitella saavansa mitään pientä enkeliä, vaikka ehkä tekstistä sen kuvan voi saadakin, kyllä Peryitekin osaa. ;)

Peryite on varattu

Our cute little teddybear. Peryite has for long been ”trampled on” by another puppies. Not physically but with his character. He’s still not extra-anything. He does not have the one single defining character trait which would really make him stand out. He just is our little hugbugteddyhoneypup.

Peryite eats well, plays eagerly and is a monster like a good puppy should be. He preferes the company of his siblings a bit more than the human company but still he will bite your ankles when he gets a chance. So the future owner should not think they will get a little angel, even though the texts may seem like that. Yes, Peryite can be a monster too. ;)

Peryite is reserved


Sanguine

Aina jonkun pitää joka viikko olla se pelle kuvissa. Tällä viikolla se oli Sanguine. Blrrrp!
Sanguine on hyvin ihmisläheinen, pussaileva mussukka. Se nukkuu vieressä ja sylissä ja tykkää rapsutuksista ja kosketuksesta. Tosin tämähän ei tarkoita sitä, etteikö se mennen tullen ärräisi muitten pentujen kanssa pentukasassa. Myös Sanguine tahtoisi mielellään osallistua kaikkeen mitä teen.

Sanguine maistelee uusia ruokia vähän oudoksuen, mutta on muutoin kyllä uteliaasti tulossa tutkimaan kaiken jännän. Sanguine myös leikkii mielellään ihmisenkin kanssa leluilla, mutta veto- ja saalistusleikit eivät ainakaan toistaiseksi ole vielä ihan lemppareita.

Sanguine on varattu

There always have to be that someone… This week the photo clown was Sanguine. Blrrrp!
Sanguine is very people-oriented, kissing little puppy. He loves to sleep close and loves all touching and handling. But still this doesn’t mean he’s not there growling and playing with his siblings in a puppy pile. Also Sanguine would love to always be a part of whatever I’m doing.

Sanguine is a bit picky eater (not for long, I promise this) but otherwise he is always curiously coming to see everything. Sanguine also likes to play with toys with people but at least for now he’s not been thrilled of tugging and chasing games.

Sanguine is reserved


Vaermina

Tässä tirppanassa tuleekin olemaan haastetta uudelle kodille. Vaerminalla on hurjasti luonnetta tasapainottamaan järjetöntä söpöyttä. Se on pienin, ja se on oppinut puolustamaan paikkaansa. Se osaa jo murista tosi vakuuttavasti, eikä se tosiaan epäröi murista jos joku yrittää esim. lösähtää sen päälle nukkumaan ilman lupaa.

Vaerminassa on myös ”ANNA MÄ ITE TEEN!”-asennetta ja itsenäisyyttä. Se on ehkä vähän jopa tosikko. Mutta yhtä söpösti se kuitenkin sitten pussailee kuin muutkin. Vaermina on vain hieman pippurisempi tapaus. :)

This small girl will be quite a challenge to her new home. Vaermine has massive amounts of character to balance out the incredible cuteness. She is the smallest one so she has learned to defend her place. She can already growl quite convincingly and she really does not hesitate to growl if some one for example tries to slump in her without her permission.

Vaermina also has some ”LET ME DO IT MYSELF!”-attitude and independence. She’s even a little bit humorless. But she will be just as cute kissing you like others. Vaermina is just a bit more spunky than the rest. :)


Nocturnal

Nocturnal on myös hieman nallemainen, reipas tyttö. Se on kiltti ja suloinen riiviö, joka on nykyään myös aina yksi ensimmäisistä kimppuunhyökkääjistä. Sen tassuongelmista ei ole enää juuri jälkeäkään (vaikka näköjään valitsinkin seisotuskuvista sen missä tassut on missä sattuu), eikä sen liikkumista tosiaan häiritse mikään. Juoksentelee ja riehuu aivan kuten muutkin.

Nocturnal myös pussailee ja rakastaa kamalasti. Sitä on ihana kellitellä selällään samalla kun se pureskelee lelua tai sormia tai rannetta ja välillä vähän pussaa. Se tykkää ruuasta, se tykkää leluista ja se on niin suloinen naamapiirtonsa kanssa. Paljoa ei voi muuta todeta, kuin että varsin ihanaluonteinen pentu.

Nocturnal is also a bit teddybearish, brisk girl. She is very kind and cute monster, who is also one of the first to attack unsuspecting hoomans. Her paw-problem is only a memory now (even though I seemed to choose the one posing picture where her hind paws are sticking out in all directions), and her moving is not at all affected by anything. She’s running like all the others.

Nocturnal also likes to give people kisses and love. I love to kiss her little tummy and nose while she bites a toy or my fingers or wrist and occasionally gives me kisses. She loves food, she loves toys and she is so cute with her white face spot. I can’t say much more than that she is quite a lovely puppy.


Boethiah

Tässä se meidän riiviö taas on. Pieni Boe, aina ensimmäisenä kaikkialla ja etenkin pahanteossa. Ja sitten tietenkin kun joku tulee katsomaan pentuja, ollaan taas niin kilttiä tyttöä ja nukutaan jossain jalan vieressä, eikä yhtään jyrsitä ihmisiä. Tai ainakaan kovin paljoa. Boe vaikuttaa varsin potentiaaliselta pieneltä harrastuskoiran alulta. Se tietää mitä se haluaa ja kuinka saada se.

Boe leikkii kivasti leluilla ja on alkanut hieman tajuta jopa saalistusleikkienkin päälle. Maistelee asioita mielellään (ylläri) ja tykkää lihasta. Pussailee myös oikein mielellään. Ja Boen söpöä nenää on ihana tökkiä. Jos ei hampaat tule vastaan ensin.

Boe on varattu

Here she is, our little rascal. Little Boe who is always the first everywhere and especially doing naughty things. And of course when someone comes to see the puppies, she is so well behaved girl and sleeps somewhere close, never gnawing pople. Not that much anyway. Boe seems to be a nice little start for a ”working” dog (”hobbying”? How do I translate this…) She knows what she wants and how to get it.

Boe plays with toys very nicely and has started to realize even how to play some pray-games. She likes to taste stuff (surprise…) and loves meat. She also likes to kiss people. And her little nose is always ready for boop. If her little teeth don’t come in the way.

Boe is reserved

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s