Jänskää, haaste

Sumun ja Joikun blogista tuli haaste. Nyt kun on aikaa ja jaksamista siihen vastata (muistaakseni en ikinä vastannut Sigin haasteeseen, sori!), niin annetaan mennä. :)

Haasteen säännöt:
– Vastaa haastajan 11 kysymykseen.
– Keksi 11 uutta kysymystä.
– Haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
– Kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät.

 1. Tuleeko sinulla välillä koirien kanssa tai muuten vaan koiraharrastuksen parissa hetkiä, jolloin mietit miksi ihmeessä tätä harrastat.
  – Joskus tosi harvoin on ehkä tullut jotain, kun ei mitenkään jaksa. Yleensä ei kuitenkaan mitään ongelmaa. Toisaalta me ei harrasteta mitään erityisempää.
 2. Mitkä on koirien kanssa ja koiraharrastuksessa ehdottomasti parhaat puolet, joita jäisit ikävöimään jos tämän kaiken joutuisit jättämään.
  – Oletan nyt, että jos joutuisin luopumaan koiristani tms.? Koirien hauskoja juttuja, mukavia rauhallisia lenkkejä niitten kanssa, koirien kautta tullutta sosiaalista elämää. :)
 3. Ketä elokuva- tai sarjakuvahahmoa koirasi muistuttaa mielestäsi eniten?
  –  Jostain syystä Vaalan kohdalla päähän putkahti ensimmäisenä Jack Sparrow. :D En kuitenkaan sanoisi ihan niinkään, vaikka vähän… specialeja molemmat ovatkin. Vaala voisi olla vaikka Mistyn Psyduck (kyllä, olen viimeaikoina katsonut Pokémonia paljon!) ja Freia Ashin Bulbasaur. :)
 4. Onko koirassasi jotain puolia tai ominaisuuksia, mitkä poistaisit koirastasi jos mahdollista?
  – Vaalassa parikin pientä juttua, joitten poistaminen tekisi elämästä sen kanssa huomattavasti helpompaa. Täytyy kuitenkin sanoa, että mitään en vaihtaisi. Nämä ovat itsejänsä ja minä opettelen toimimaan sen mukaan.
 5. Mikä oli ehdoton ykköskriteeri koiraa hankkiessasi?
  – En oikeastaan muista. Tulevan koiran (se whippet) kohdalla asiantunteva kasvattaja oli varmaan ykköskriteeri, mutta buhundien kohdalla se ei ole ollut lainkaan niin tärkeää. Vai voisiko sanoa, että se rotu oli ykköskriteeri kun Freiaa hankin? ;)
 6. Miksi päädyit juuri siihen rotuun mitä koirasi edustaa?
  – Terveys, käyttöominaisuudet, ulkonäkö, koko – buhundeissa on kaikki kohdallaan. :) Ny ei kysytty tulevista koirista mitään, mutta sanon silti. Whippetin kohdalla mietin buhundia helpompaa rotua. Sillä tavalla helpompaa, että esim. remmikäyttäytyminen on helpompi opettaa, että koira on enemmän välinpitämätön. Vinttikoirasta olen jo pitkään haaveillut ja puolivahingossa innostuin ratakisoista. Hippetti on myös sopivan kokoinen ja terve.
 7. Mikä on ehdoton koiraharrastuksen kuninkuuslaji mielestäsi? Ei tarvitse olla joku mitä harrastat itse, voi myös olla joku mitä ihailet suuresti.
  – En osaa sanoa vain yhtä, mutta kyllä vinttareiden ratakisat ovat upeita. Myös erilaiset jäljestyshommat (pk-jälki, verijälki jne.) ovat mahtavia. Sopivat lähes mille tahansa koiralle ja jäljestyksessä koira käyttää luontaisia hyviä ominaisuuksiaan. Unohtamatta myöskään paimennusta, wau. Tai metsästystä, jota kohtaan kunnioitukseni on vain kasvanut kun olen aiheeseen tutustunut paremmin.
  Krhm. Tuli aika monta. :D
 8. Jos voisit valita koiran vain värin perusteella, minkä värinen se olisi? (Huom. pinkkejä ja vihreitä koiria ei lasketa.)
  – Suklaabrindlemerle ehkä? Tai merkkivärinen buhund. Monet koirien väreistä ovat kivoja, osa vain tietyillä roduilla. Esim. bordercollieista ottaisin soopelin ja shelteistä merlen.
 9. Onko sinulla koiramaailmassa jotain ehdotonta idolia, jota ihailet (esim. kasvatustyön, koulutusmetodien tai kenties koiravalokuvien perusteella). Kuka?
  – Hmm. Siskoni kasvatusideologia on mainio, eli kennel Azuricoyotes (hollanninpaimenkoirat). Hän on tehnyt risteytyspentueen kaikesta vastustuksesta huolimatta, luonneasiat ja käyttöominaisuudet ovat hänelle tärkeitä ja kasvatinomistajat ovat huippusakkia. :) Pidän erityisen paljon myös kennel Casciliuksen (norjalainen buhundkennel) kasvattajan tietomäärästä, rehellisyydestä ja siitä, että hän jakaa tietoaan mielellään!
  Täytyy sanoa myös, että Azuricoyotes-leirillä viime kesänä kouluttajana ollut Susanna Korri (”Tämä on” working Malinois) teki vaikutuksen tiedoillaan erilaisten koirien kouluttamisesta.
 10. Jos saisit suunnitella koirasi luonteenpiirrettä vastaavan kaulapannan – millainen se olisi? Yksivärinen nahkainen puolikuristava, vai kenties röyhelöiden ja kukkasten peittämä silkkipanta? Mielikuvitukselliset vastaukset kunniaan.
  – Vaalalla olisi leveä puolikuristava kaulapanta psykedeelisin värein (neonvihreää, neonpinkkiä, neonkeltaista, turkoosia, oranssia) ja häröin spiraalikuvioin
  Freian kaulapanta olisi varmaan leveä pehmustettu puolikuristava nahkapanta hempeän vaaleanpunaisena. Lisäksi siinä olisi punaisia niittejä ja sydänten ääriviivoja.
 11. Jos voisit vaihtaa koirasi nimen nyt kun olet tuntenut sen jo paremman aikaa, miksikä vaihtaisit sen? Vai pitäisitkö sen kenties samana edelleen?
  – En osaa ajatella koiriani toisen nimisinä. Vaalan nimen päätin kun olin tuntenut sen 12 viikkoa, sitä ennen se oli ”Fawn”. Nimi on ollut varsin osuva. Se on siis ”suomennos” Tähtiportti-nimisen TV-sarjan hahmosta nimeltä ”Vala Mal Doran”. Vala on mustahiuksinen helposti tylsistyvä löyhällä moraalilla varustettu nainen, josta löytyy kuitenkin myös se herkkä puoli kun hänet oppii tuntemaan. :)
  Freia on ollut Freia jo ennen kuin sen tapasin. Nimi on hyvä. Se on alunperin norjalainen hedelmällisyyden jumala, mutta en pistänyt pahakseni kun selvisi, että Freia on myös suklaamerkki. :D

Kysymykset voin keksiä, mutta muitten haastaminen ei kyllä ole helppoa. En tunne kovin paljoa koirabloggaajia (varsinkaan sellaisia joita ei olisi jo haastettu). Toivottavasti siis jokainen joka haluaa tähän haasteeseen osallistua, ilmoittaa siitä minulle niin laitan nimenne haastettujen listaan. ;)

 1. Mistä koirasi nimi / koiriesi nimet on keksitty? Kuka ne keksi ja kuinka?
 2. Kuinka pitkään odotit nykyistä koiraasi/koiriasi? (Tulivatko ne viikon varoitusajalla vai monen vuoden pohdinnan jälkeen?)
 3. Millaisia huonoja tapoja koirallasi / koirillasi on?
 4. Oletko löytänyt ”the rodun” (ja mikä se on) vai jakautuuko kiinnostuksesi useiden rotujen kesken (minkä tyyppiset rodut/mitkä rodut)?
 5. Kuka / ketkä ovat vaikuttaneet eniten koulutustapoihisi ja mielipiteisiisi koirien hyvinvoinnista (esim. ruokinnan ja päivittäisen koiranhoidon osalta)?
 6. Millaiset tulevaisuudenodotukset sinulla on koirasi / koiriesi kanssa? Oletko suunnitellut uusia harrastuksia, pentueita koirillesi, mahtavia tittelirivejä?
 7. Missä asioissa sinulla on vielä opittavaa koirien kanssa? Mitkä asiat koet handlaavasi hyvin?
 8. Onko olemassa koirarotua jonka haluaisit, mutta et voi syystä tai toisesta ottaa? Mikä ja miksi?
 9. Millaisia luonteenpiirteitä arvostat koirassa? Millainen olisi sinulle luonteeltaan täydellinen koira (vaikka luonnetestipistein tms.)?
 10. Oletko pitänyt koirista koko elämäsi, vai oppinut nauttimaan koiraseurasta vasta myöhemmin elämässä?
 11. Kuinka läheisesi suhtautuvat koiriisi?

Haastetut:

1. Mini & Aya
2. Elovena-hyena
3. Ninni ja Ava

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s